dakpannen

Dakpannen Drachten

Bent u net verhuisd naar Drachten en hebt u dakpannen voor uw nieuwe dak nodig? Of zijn de dakpannen van uw woning verouderd of beschadigd? Elesco kan snel en gemakkelijk dakpannen leggen op allerlei verschillende soorten daken.

Wilt u snel hulp?

dakdekker

Soorten dakpannen

Onze dakdekkers uit Drachten kunnen u een breed assortiment aan dakpannen bieden. Er zijn verschillen in kleur, materiaal, prijs, duurzaamheid en vorm. De meest voorkomende modellen zijn:

  • Geprofileerd
  • Vlak
  • Kruis
  • Vlakke muldpan

Al deze modellen bepalen in grote mate de stijl van uw dak. Bovendien hebben deze modellen invloed op de functionaliteit: sommige zijn beter bestand tegen verkleuren, terwijl sommigen zorgen voor een betere afwatering. Onze dakdekkers adviseren u graag over welk model het meest geschikt is voor uw woning.

Kleurduurzaamheid

Een belangrijk aspect van onze dakpannen is hoe ze hun kleur behouden. Uv-licht en bepaalde zuren (bijvoorbeeld van zure regen of bepaalde bladsoorten) zijn de belangrijkste oorzaken voor het verkleuren van dakbedekking. Onze dakpannen zijn behandeld met coatings, zodat ze beter bestand zijn tegen de elementen. Zo blijft de kleur lang mooi en de dakpan in goede conditie.

Voorschriften in Drachten kennen

Voordat u begint met het plaatsen van dakpannen is het belangrijk dat u de voorschriften in Drachten kent. Niet elke stad heeft dezelfde voorschriften, dus is het verstandig dat u bij de gemeente van Drachten nakijkt wat er wel en wat er niet mag. Zo wordt de hellingsgraad, het daktype, en soms zelfs de soort dakbedekking gereguleerd door de lokale overheid. Als u deze voorschriften niet navolgt, kunt u hoge boetes krijgen.

Dakdekkers uit Drachten

Via onze website kunt u snel en gemakkelijk een dakdekker uit Drachten vinden. Dit heeft als groot voordeel dat een dakdekker uit Drachten vaak geen tot weinig voorrijkosten hoeft te betalen en snel op locatie kan zijn. Vul het contactformulier in op onze website en laat snel en vakkundig dakpannen leggen in Drachten.