bitumen

Bitumen Bennekom

Dakbedekking moet betrouwbaar en duurzaam zijn. U wilt immers niet dat u zich zorgen moet maken over de conditie van uw dak. Bitumineuze dakbedekking is sterk en heeft een lange levensduur. Bovendien is het gemakkelijk te verkrijgen: al onze dakdekkers uit Bennekom en omgeving werken met bitumen. Via het grote netwerk van dakdekkers dat Elesco biedt, kunt u eenvoudig een dakdekker uit of nabij Bennekom vinden.

Wilt u snel hulp?

dakdekker

Voordelen van bitumen

Als u kiest om het dak van uw woning of pand in Bennekom te bedekken hebt u de keuze uit vele verschillende materialen. Bitumen wordt hier al jaren voor gebruikt, en dit is niet verwonderlijk: het materiaal is bijzonder geschikt voor de functie. Zo is bitumen:

  • Scherp geprijsd
  • Gemakkelijk te leggen
  • Onderhoudsarm
  • Goed te recyclen
  • Eenvoudig te repareren of te vervangen

Onze dakdekkers uit Bennekom kunnen u altijd adviseren over de meest geschikte dakbedekking voor uw woning. Zo weet u zeker dat de bedekking het beste bij uw dak en situatie past.

APP en SBS in Bennekom

Onbehandeld bitumen is niet echt geschikt als dakbedekking: het materiaal beschadigt gemakkelijk onder invloed van vorst en uv-straling, en kan na verloop van tijd gaan lekken. Om dit op te lossen zijn er twee nieuwe soorten bitumen ontwikkeld: APP (Atactisch Poly Propyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). Beide materialen zijn verkrijgbaar in of nabij Bennekom, daarvoor hoeft u alleen maar even het contactformulier in te vullen.

Zowel APP als SBS is elastischer dan gewoon bitumen, waardoor ze beter tegen temperatuurverschillen kunnen. Het minder elastische bitumen kan niet goed tegen het krimpen en uitzetten dat gebeurt onder invloed van temperatuurverschillen, terwijl dit geen probleem is voor APP en SBS. Bovendien beschadigen beide materialen niet wanneer ze worden blootgesteld aan uv-straling. Onze dakdekkers uit Bennekom raden u daarom aan om voor gemodificeerd bitumen te kiezen: omdat u minder vaak uw dak hoeft te repareren haalt u de investering er gemakkelijk uit.