bitumen

Bitumen Doetinchem

Bitumen is een van de meest gebruikte soorten dakbedekking en dat is ook niet verwonderlijk: het is een erg betrouwbaar materiaal dat bovendien scherp is geprijsd en gemakkelijk is te bewerken. Omdat het zo veel gebruikt wordt, zult u geen moeite hebben om een geschikte dakdekker in Doetinchem te vinden: al onze dakdekkers hebben veel ervaring met het materiaal en kunnen u daarom altijd helpen met uw woning of pand in Doetinchem.

Wilt u snel hulp?

dakdekker

Bitumen en veiligheid in Doetinchem

Veel mensen verwarren bitumen met teer, maar dit zijn twee totaal verschillende stoffen: bitumen is een eindproduct van aardolie, terwijl teer een eindproduct is van steenkool. Vooral teer kan slechte gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Met bitumen is dit gelukkig niet het geval: het materiaal is bijzonder veilig als dakbedekking.

Geschiktheid van bitumen

Bitumen heeft enkele eigenschappen waardoor het materiaal uitermate geschikt is voor dakbedekking. Dit is al helemaal het geval bij de behandelde varianten van bitumen: APP en SBS. De voornaamste eigenschappen van deze materialen zijn:

  • Weerstand tegen uv-straling
  • Langzame veroudering
  • Goed te recyclen
  • Gemakkelijk te vervangen of te repareren
  • Heeft weinig onderhoud nodig

Deze eigenschappen gelden voornamelijk voor de behandelde varianten: onbehandeld bitumen veroudert over het algemeen snel en is slecht bestand tegen uv-licht. Onze dakdekkers uit Doetinchem raden u aan om hierop te letten voordat u overgaat op de aanschaf.

Isolatie in Doetinchem

Bitumineuze dakbedekkingen bieden de mogelijkheid om uw dak goed te isoleren. Er zijn allerlei verschillende soorten isolatiematerialen op de markt, maar uw investering zult u er altijd uit halen. Wanneer er nieuwe dakbedekking gelegd moet worden, raden onze dakdekkers uit Doetinchem aan om direct naar de isolatie te kijken: als u dit later doet moet de bestaande, vaak goed functionerende dakbedekking, beschadigd worden.

Verkrijgbaarheid in Doetinchem

Omdat bitumen zo algemeen wordt gebruikt, en omdat vrijwel elke dakdekker veel ervaring heeft met het materiaal, is bitumen erg gemakkelijk aan te schaffen. U kunt altijd via onze dakdekkers in Doetinchem de juiste dakbedekking aanschaffen. Vul het contactformulier op onze website in om snel en gemakkelijk in contact te komen met een dakdekker in of nabij Doetinchem en laat hoogwaardige dakbedekking leggen.