dakbedekking

Dakbedekking Assendelft

Het functioneren van een dak is afhankelijk van de dakbedekking die erop ligt: verouderde of beschadigde dakbedekking kan niet de bescherming bieden die u ervan mag verwachten. Het is daarom belangrijk dat uw dakbedekking in goede conditie blijft, of dat nieuwe dakbedekking goed gelegd wordt en bestaat uit het juiste materiaal. Onze dakdekkers uit Assendelft helpen u graag met het kiezen en leggen van de juiste dakbedekking.

Wilt u snel hulp?

dakdekker

Soorten dakbedekking

Tegenwoordig bent u niet langer gebonden aan een bepaalde soort dakbedekking: de laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van (duurzame) dakbedekkingen, waardoor het aanbod zeer breed is. Naast de gebruikelijke dakpannen of dakleer werken wij met onder andere:

  • Dakgrind
  • Riet
  • EPDM
  • Metalen: zink, lood, staal, koper
  • Kunststof
  • Leisteen

Deze verschillende soorten materialen kunnen in grote mate het karakter van uw woning bepalen. Bovendien verschilt de functionaliteit enigszins per materiaal. Al deze materialen zijn echter duurzaam en goed bestand tegen de elementen. Onze dakdekkers uit Assendelft adviseren u graag over welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning en stijl.

Daktuinen in Assendelft

De daktuin is een opkomend fenomeen in Assendelft: in plaats van de gebruikelijke materialen worden speciale vetplanten (sedum) op het dak geplaatst. Dit soort planten hebben vrijwel geen water of zorg nodig, waardoor het dak nagenoeg onderhoudsvrij is. Bovendien is een groen dak een stuk scherper geprijsd dan andere soorten daken, en helpt u het milieu een handje. Dit maakt een daktuin in Assendelft zeer aantrekkelijk. U kunt altijd contact opnemen met een van onze dakdekkers uit Assendelft om de mogelijkheden voor uw woning te overleggen.

Brandveiligheid

Vroeger bestond er altijd brandgevaar wanneer er met branders en dakleer werd gewerkt. Tegenwoordig is hier een oplossing voor: zelfklevende dakbedekking. Deze dakbedekking hoeft niet gebrand te worden, maar versmelt met zijn ondergrond door middel van speciale lijm. Dit maakt zelfklevende dakbedekking net zo geschikt als andere materialen.

Ook gebruik maken van zelfklevende bedekking bij u in Assendelft? Schakel simpel een Elesco dakdekker in via ons contactformulier. U wordt deskundig verder geholpen.