Dakbedekking

Elesco helpt u graag met uw dakbedekking

Dakbedekking

Functioneert het dak van uw woning niet naar behoren? Bent u van plan om uw woning te verbouwen, of wilt u zelfs starten met een nieuwbouwproject? Wees verstandig en schakel tijdig een expert van Elesco in. Onze vakmannen staan paraat met een grote dosis kennis en ervaring om uw dakbedekking te onderwerpen aan een deskundige reparatie of vervanging.

Verschillende daken

In het maken van onderscheid tussen de vele soorten dakbedekkingen is het allereerst van belang om het verschil te benoemen tussen een plat en schuin dak.

  • Een schuin dak is populair en heeft als voordeel dat het regenwater onmiddellijk naar beneden stroomt. Over het algemeen wordt een schuin dak bedekt met dakpannen, maar ook bitumen shingles zijn mogelijk.
  • Een plat dak biedt meer mogelijkheden qua dakbedekking, zoals een bitumineuze, zinken of kunststof dakbedekking.

Verschillende dakbedekkingen

  • Een bitumineuze dakbedekking wordt vloeibaarder wanneer de temperatuur stijgt. Het materiaal, gewonnen uit aardolie, wordt over het algemeen gemengd met APP of SBS. Bitumen is namelijk niet goed bestand tegen uv-straling, en zonder aanpassing van het originele materiaal veroudert de dakbedekking snel. Door de verschillen tussen APP en SBS kan de samenstelling zo gemaakt worden dat het perfect aansluit op uw wensen. Schakel daarom Elesco in, voor een deskundig advies en een nauwkeurig vervaardiging van uw dakbedekking.
  • Kunststof dakbedekkingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals EPDM en PVC. Het voordeel van EPDM is dat het materiaal erg soepel is en ondanks de weersomstandigheden elastisch blijft. EPDM en PVC zijn beiden duurzaam omdat het materiaal goed bestand is tegen uv-straling en externe invloeden. Kunststof dakbedekking is overigens milieuvriendelijk en volledig recyclebaar, wel ligt de prijs van het materiaal iets hoger.
  • Een zinken dakbedekking is onderhoudsvriendelijk en staat bekend vanwege de eenvoudige bewerking en een lange levensduur. Ook is het materiaal milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. Wel is het moeilijk te isoleren en behoorlijk duur in aanschaf.
  • Bent u milieuvriendelijk ingesteld, dol op natuurlijke materialen en wilt u graag een prettiger woonklimaat? Overweeg dan eens de mogelijkheid om een rieten- of groendak te laten vervaardigheden door onze bekwame vakmannen.

Wilt u een overzicht van de mogelijkheden passend bij uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor het verkrijgen van uitgebreid advies. Samen met u kijken we naar de meest efficiƫnte oplossing passend bij uw situatie. Het resultaat is een passende dakbedekking die uw woning beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daar kunt u toch niet anders dan blij mee zijn?

Meer weten? Direct actie?

Wilt u meer informatie over dakinspectie of onze service?

Wij helpen u graag in: