daklekkage

Daklekkage Leeuwarden

Een daklekkage kan ontzettend vervelend zijn. Het veroorzaakt vaak niet alleen nattig- en vuiligheid, het kan bovendien schadelijk zijn aan uw woning in Leeuwarden. Vocht kan voor nare vochtplekken zorgen, de constructie van uw woning aantasten of zelfs kortsluiting veroorzaken. Wij raden u daarom aan om niet lang te wachten zodra u een lekkage vermoedt en zo snel mogelijk een dakdekker uit of nabij Leeuwarden in te schakelen.

Wilt u snel hulp?

dakdekker

Herkennen van daklekkage

Afgezien van overduidelijke druppen die door het plafond naar beneden komen, zijn er vaak meer aanwijzingen die duiden op een daklekkage. Meestal ontstaan er vochtplekken als er voor langere tijd sprake is van een daklekkage. Dit zijn zwarte tot grijze vlekken waar soms schimmels, mossen of planten uit groeien.

Hoewel vochtplekken vaak duidelijk op te merken zijn, zijn er ook andere kenmerken die duiden op een daklekkage. Soms kan er een muffe geur hangen, behang losraken of zichtbare houtrot ontstaan. Neem in het laatste geval direct contact op met een vakman uit Leeuwarden!

Reparatie van daklekkage in Leeuwarden

Een lekkage moet zo snel mogelijk gerepareerd worden: als u lang wacht met het verhelpen van de daklekkage zal het probleem alleen maar erger worden. Daarom is het verstandig dat u zo snel mogelijk onze dakdekkers uit Leeuwarden inschakelt wanneer u een lekkage vermoedt. Omdat onze dakdekkers uit Leeuwarden komen, kunnen ze vaak snel ter plaatse zijn om het probleem op te lossen.

Om een daklekkage te voorkomen, is het verstandig om met enige regelmaat onderhoud aan uw woning in Leeuwarden uit te laten voeren. Op deze manier kunnen risicofactoren in een vroeg stadium worden herkend. Vaak gaat het om:

  • Losse naden
  • Beschadigde dakbedekking
  • Verstopte afvoeren
  • Stilstaan water

Vaak zijn dit oorzaken die gemakkelijk verholpen kunnen worden, mits ze op tijd worden opgemerkt. Vraag daarom een van onze dakdekkers uit Leeuwarden om een onderhoudscontract af te sluiten. Zo weet u zeker dat het onderhoud met enige regelmaat gebeurt en u zich geen zorgen hoeft te maken over de conditie van uw dak.