Dakrenovatie mag niet vergeten worden

Heeft het dak van je woning schade opgelopen? Schade aan het dak van een woning kan ontzettend gevaarlijk zijn! Het dak van je woning wordt zwakker als het schade heeft. Dit leidt in de meeste gevallen tot lekkage, maar het dak kan zelfs instorten. Niet iedereen heeft geld op de bank staan voor dit soort onverwachte hoge kosten. Toch moet je het renoveren van het dak niet uitstellen. Je kunt daarom een doorlopend krediet afsluiten om het dak te renoveren.

Een doorlopend krediet is uiterst geschikt voor een dakrenovatie. Het is altijd lastig om in te schatten hoeveel een verbouwing nu daadwerkelijk gaat kosten. Er kunnen altijd onvoorziene kosten bijkomen. Het op deze manier doen bij een persoonlijke lening is de enige manier om de onvoorziene kosten te kunnen dekken. Maar daarom kun je ook beter een doorlopend krediet afsluiten. Doorlopend krediet is handig als je niet weet hoeveel geld je precies nodig gaat hebben. Je kunt gewoon zoveel lenen als je wilt op het moment dat je het nodig hebt.

Wat is doorlopend krediet?

Doorlopend krediet kan gezien worden als een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel je leent en wanneer je het leent. Je hoeft dus niet vooraf al een bedrag af te spreken. Je kunt wel vooraf al een bedrag lenen, maar tijdens de looptijd kun je er meer geld bij lenen. Je betaalt bij een doorlopend krediet wel rente, maar alleen over het bedrag dat je ook echt geleend hebt. De rente is vaak lager dan bij een persoonlijke lening en is variabel tussen de 1% en 3%.

Waarom nu geen persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening spreek je vooraf een betaald bedrag af en over dit bedrag betaal je rente. Gedurende de looptijd kun je niet meer geld lenen. Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je dus meer geld lenen dan wat je daadwerkelijk nodig hebt. Dit kan veel extra geld kosten, omdat je rente over het geleende bedrag moet betalen. Bij een doorlopend krediet heb je geen extra kosten, omdat je precies leent wat je nodig hebt.