Groepenkast uitbreiden in huis

Binnen veel huishoudens wordt het belang van de groepenkast in huis onderschat. Weet u bijvoorbeeld wat een overbelasting van een groepenkast inhoudt? Of heeft u een idee, hoe u een zolder aan een meterkast dient aan te sluiten op de stroomvoorziening in huis? Een elektricien kan u helpen bij het uitbreiden van de groepenkast. U wilt immers voorkomen dat u constant te maken krijgt met een stroomstoring in huis! Een stroomstoring hoeft niet direct veroorzaakt te worden door de overbelasting van een groep in de meterkast, maar kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een kortsluiting in een van de apparaten die u gebruikt.

Overbelasting van een groep

Een groep in de groepenkast kan overbelast raken als er teveel stroom van deze groep wordt gevraagd, waarbij het voor een groep niet mogelijk is om alle apparaten van stroom te voorzien. Iedere groep krijgt namelijk een deel van de aangeleverde stroom toegewezen in de meterkast. Voor een zolder heeft u vaak extra stroom nodig.

Wanneer u uw huidige meterkast laat uitbreiden met een extra groep is dit vaak voldoende om de grootstroomverbruiker te kunnen gebruiken. Hierbij krijgt de zolder een eigen groep, waardoor aan de stroomvraag kan worden voldaan door de meterkast.

Hulp bij het uitbreiden van de meterkast

Wilt u hulp bij het uitbreiden van uw huidige meterkast? Een erkende elektricien bij u in de buurt kan u deze hulp bieden. Overigens zal een elektricien altijd eerst kijken of het uitbreiden van uw meterkast echt nodig is. Soms is het bijvoorbeeld voldoende om sommige apparaten van groep te laten veranderen, wat u tijd en kosten bespaart.