lekdetectie

Lekdetectie in Rijen

Hebt u last van lekkage en woont u in Rijen? Heeft u moeite om het lek zelf op te sporen? Lekdetectie biedt dan uitkomst. Elesco biedt een van de grootste netwerken van vakmannen en inspecteurs in heel Nederland, waardoor u altijd wel een lekinspecteur in of nabij Rijen kan vinden. Zo wordt zelfs het kleinste lek opgespoord.

Wilt u snel hulp?

dakdekker

Lekinspecteur in Rijen

Via Elesco kunt u snel en gemakkelijk een lekdetectie laten uitvoeren in Rijen. Dit heeft als groot voordeel dat u snel geholpen kunt worden en vaak geen tot weinig voorrijkosten betaalt. Vul het contactformulier op onze website in en laat een goede lekdetectie uitvoeren door een vakman uit Rijen.

Soorten lekdetectie

Onze lekinspecteurs uit Rijen beschikken over verschillende methodes om een lekdetectie uit te voeren.

  • Als eerste wordt de visuele inspectie uitgevoerd. Hierbij gaan onze specialisten uit Rijen uw hele huis door om te kijken waar het lek kan zitten. Omdat onze vakmensen uit Rijen hier erg veel ervaring mee hebben, zullen ze de meeste lekken vinden.
  • Infrarood-detectie is een vorm van lekdetectie die het verschil in temperatuur meet. Wanneer er een temperatuurverschil wordt opgemerkt, gaat het waarschijnlijk om een lek. Op deze manier kunnen zelfs de kleinste lekken worden opgespoord.
  • Bij de rookproef wordt er rook in een leiding of door een holte geblazen. Wanneer de rook ergens anders weer uit komt, is er sprake van lekkage. Deze vorm van lekdetectie werkt niet voor de kleinst mogelijke lekken, omdat deze methode nog steeds afhankelijk is van visuele inspectie.
  • Akoestische detectie is een vorm van lekdetectie waarbij een geluid door een leiding of langs een muur wordt uitgezonden en opgevangen. Wanneer er een verschil wordt opgemerkt in het teruggekeerde signaal gaat het vaak om lekkage. Ook met deze vorm van lekdetectie kunnen zeer kleine lekkages worden opgespoord.
  • Door een vochtmeting uit te voeren kunnen wat grotere, maar moeilijk bereikbare lekken, worden opgespoord. Met behulp van deze methode wordt zeer nauwkeurig de vochtigheid van een ruimte of oppervlak gemeten. Wanneer de waarde van deze meting te hoog uitvalt, gaat het vaak om een lekkage.