Soorten elektrisch gereedschap

Kan uw gereedschapskist wel enige nieuwe apparaten gebruiken? Elektrisch gereedschap heeft de afgelopen tijd flink aan populariteit gewonnen. Enerzijds werkt elektrisch gereedschap een stuk comfortabeler bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden, anderzijds biedt elektrisch gereedschap meer mogelijkheden dan conventioneel gereedschap. Er zijn verschillende soorten elektrisch gereedschap die niet mogen ontbreken in uw gereedschapskast. Denk aan een elektrische boormachine, een elektrische heggenschaar en bijvoorbeeld een elektrische schuurmachine.

Goedkoop is duurkoop!

Over het algemeen geldt dat goedkoop duurkoop is, dit geldt ook zeker voor elektrisch gereedschap. U wilt enkele jaren vooruit kunnen met uw nieuwe elektrische apparatuur, waardoor het sterk is aan te raden om te kiezen voor elektrisch gereedschap van een hoogwaardige kwaliteit. Een iets duurder apparaat van een erkend merk als Bosch of Einhell biedt u op termijn verschillende voordelen ten opzichte van een goedkoper model. Een goedkoper model heeft vaak ook minder functies! Zo voorkomt u dat de boorkop van een elektrische boormachine, het mes van een grasmaaier, enzovoorts, binnen een paar keer kapot zijn.

Waar moet ik op letten bij het kopen van elektrisch gereedschap?

Bij het kopen van elektrische gereedschap dient u rekening te houden met verschillende aspecten. Naast de kwaliteit van elektrisch gereedschap kunt u ook kijken naar de functies die een machine biedt. Is een elektrische boormachine bijvoorbeeld alleen geschikt voor het boren? Of kunt u de machine ook gebruiken voor klopboren en beitelen?

Kijk ook naar het maximale toerental wat een elektrische machine levert, een geïntegreerde overbelastingsschakelaar, een elektronische toerenregelaar, enzovoorts. Dergelijke functionaliteiten zijn onmisbaar in hedendaags elektrisch gereedschap. Zo zorgt een elektrische toerenregelaar er bijvoorbeeld voor dat de machine een constante snelheid behoudt. Dit is zeker bij boorwerkzaamheden een groot voordeel! Ook een parallelle aanslag is in dit geval onmisbaar, waarmee u meerdere boorgaten met een gelijke diepte kunt maken. Mocht u twijfelen tussen verschillende soorten elektrisch gereedschap, vraag dan altijd om advies.