Zinkwerk

Onze experts helpen u bij u met zinkwerk

Zinkwerk

Voor zowel de dekking als de afwerking van uw dak zijn vele opties en materialen mogelijk. Misschien wel één van de meest functionele en fraaie materialen is zink. Het zinkwerk van Elesco heeft vele mogelijkheden en kan gebruikt worden bij vele soorten producten, zoals:

  • Dakbedekking
  • Dakgoten
  • Regenpijpen
  • Raamomlijsting
  • Vlaggenhouders
  • Tuinornamenten

Zinkwerk biedt niet alleen een goede bescherming tegen de elementen, het is bovendien een materiaal dat er verfijnd uitziet en uw huis een geheel eigen stijl kan geven. Onze experts vertellen u graag over de vele toepassingen van zink. Zij zijn bovendien gecertificeerd in het vervaardigen van duurzaam en hoogwaardig zinkwerk.

Zinkwerk blijft mooi

Zink heeft van zichzelf een prettige, zilverkleurige glans en is geschikt voor de stijlvolle afwerking van uw huis. Een kenmerkende eigenschap van zink is echter dat het na verloop van tijd oxideert. Onder invloed van water ontstaat er een dun laagje oxidatie, ook wel bekend als patina. Anders dan bij andere metalen als ijzer is deze oxidatie niet schadelijk, maar versterkt het patina juist de bestendigheid van zink tegen de elementen, door het metaal af te sluiten van water en zuur.

Anders dan zink heeft patina geen duidelijke glans, maar een enigszins doffe en diepe zilveren kleur. Deze laag is vergelijkbaar met het groene patina van koper. Zelfs wanneer het zinkwerk haar glans verliest blijft het dus nog steeds erg aantrekkelijk.

Zink is duurzaam

Het zinkwerk van Elesco geeft uw dak of hemelwaterafvoer de bescherming die het nodig heeft. Het patina ziet er niet alleen prettig uit, het zorgt er bovendien voor dat het zinkwerk afgesloten wordt van water, zuur en andere corrosieve stoffen. Hierdoor zullen zinken producten of productafwerkingen niet beschadigen. Dit maakt patina dus niet alleen mooi, maar bovendien erg functioneel.

U zult weinig onderhoud hebben aan uw zinkwerk en het gaat gemakkelijk vijftig jaar mee zonder problemen. Zink is daardoor een erg geschikt materiaal voor dakbedekking of hemelwaterafvoer. Vervelende mankementen als lekkages zult u met zink niet snel hebben!

Zure regen kan zink echter wel beschadigen. Zeker in vervuilde gebieden kan dit voorkomen. Maar wees gerust, want dit is gemakkelijk te voorkomen door uw zinkwerk te laten coaten. Zo’n beschermende coating kan niet beschadigd raken door zuur, waardoor uw zinkproducten er altijd in goede conditie uit blijft zien.

De veelzijdigheid van ons zinkwerk

Ons zinkwerk komt in vele soorten en maten. Onze experts helpen u graag met de keuze en uitvoering van zink in en om uw huis. De vakmensen van Elesco zijn allen vaardig en gecertificeerd; kwaliteit is bij ons een gegeven en staat altijd voorop. Voor zink in elke vorm en voor elke toepassing kunt u uitstekend terecht bij Elesco.

Meer weten? Direct actie?

Wilt u meer informatie over dakinspectie of onze service?

Wij helpen u graag in: